top of page

Két gondolkodásmód létezik: a rögzített és a növekvő. Te melyik vagy?


pszichológia ergoterápia Chauvin N. Nerella neurofeedback
"Gondolkodásmód: A siker új pszichológiája"

Két gondolkodásmód létezik: a rögzített és a növekvő.

A rögzített gondolkodásmódban az emberek azt hiszik, hogy tehetségük és képességeik rögzültek. Azt hiszik, hogy bizonyos intelligenciával, tehetséggel és kreativitással születnek, és ezen semmit sem tudnak változtatni. A növekedési gondolkodásmódban az emberek hisznek abban, hogy tehetségüket és képességeiket fejleszthetik. Meggyőződésük, hogy kemény munkával és erőfeszítéssel okosabbak, tehetségesebbek és kreatívabbak lehetnek.


A rögzült gondolkodásmód egy korlátozó gondolkodásmód.

Korlátozza az emberek potenciálját, és megakadályozza őket a céljaik elérésében. A rögzült gondolkodású emberek félnek a kihívásoktól, mert félnek a kudarctól. Félnek a kritikától is, mert félnek attól, hogy úgy ítélik meg őket, hogy nem elég jók.


A növekedési gondolkodásmód egy valódi gondolkodásmódot tesz lehetővé.

Lehetővé teszi az embereknek, hogy a teljes potenciáljukat kiaknázzák. A növekedési gondolkodásmóddal rendelkező emberek nem félnek a kihívásoktól, mert a kihívásokban tanulási és fejlődési lehetőségeket látnak. Nem félnek a kritikától sem, mert a kritikát olyan visszajelzésnek tekintik, amely segítheti őket a fejlődésben.


A növekedési gondolkodásmód alkalmazkodóbb, mint a rögzített gondolkodásmód.

A folyamatosan és gyorsan változó világban, amelyben élünk, a tanulás és az alkalmazkodás képessége elengedhetetlen a sikerhez. A növekedési gondolkodásmóddal rendelkező emberek jobban tudnak alkalmazkodni a változásokhoz, mert nem félnek az új kihívásoktól.


A növekedési gondolkodásmód előnyösebb a kapcsolatok számára.

Legyen az munkakapcsolat vagy privát, például baráti vagy szerelmi kapcsolat. A növekedési gondolkodásmóddal rendelkező emberek nagyobb valószínűséggel támogatnak és bátorítanak másokat. Valószínűbb, hogy nyitottak a visszajelzésekre és tanulnak a hibáikból.


A növekedési gondolkodásmód előnyösebb az egészség és a jólét szempontjából.

A növekedési gondolkodásmóddal rendelkező emberek nagyobb valószínűséggel lesznek rugalmasak a kudarcokkal szemben. Valószínűbb, hogy vigyáznak testi és lelki egészségükre is, illetve nagy valószínűséggel tesznek is a fizikai és mentális jólétükért, különböző területeken fejlesztik magunkat, mint például egy új sportág, új hobbi vagy egy új nyelv elsajátítása.


És itt a jó hír! A növekedési gondolkodásmód megtanulható. Még nem késő a gondolkodásmódodat a rögzítettről, a növekedésire változtatni. Számos dolgot tehetsz a növekedési gondolkodásmód kialakítása érdekében, például:

- Kihívások. Tűzz ki magad elé kihívást jelentő célokat, és ne félj a kudarctól.

- Feedback. Kérj visszajelzést másoktól, és légy nyitott a kritikáikra.

- Sikerek megünneplése. Ha elértél egy célt, szánj időt a siker megünneplésére.

- Tanulj a hibáidból. Ha hibát követsz el, ne rágd magad rajta. Tanulj belőle és lépj tovább.

- Segíts másokon. Mások segítése nagyszerű módja a növekedési gondolkodásmód kialakításának. Segít meglátni a másokban rejlő lehetőségeket, és emlékeztet arra, hogy képes vagy tanulni és fejlődni.


A növekedési gondolkodásmód a siker kulcsa.

Ha el szeretnéd érni a céljaidat, és teljes életet szeretnél élni, ki kell alakítanod a növekedési gondolkodásmódot. Ez a siker kulcsa az élet minden területén!


A növekedési gondolkodásmód nem csak az egyénekre vonatkozik.

Szervezetekre, cégekre, csoportokra is alkalmazható. A növekedési gondolkodásmóddal rendelkező szervezetek nagyobb valószínűséggel lesznek innovatívak és sikeresek.


A növekedési gondolkodásmód a jövő.

Ezt hangsúlyozom nap mint nap a gyermekeimnek. A folyamatosan változó világunkban, a folyamatos tanulás és az alkalmazkodás képessége elengedhetetlen a sikerhez. A növekedési gondolkodásmód a siker kulcsa a 21. században.Remélem ez a cikkem, a „Gondolatmód: A siker új pszichológiája” 10 pontja segíteni fog a növekedési gondolkodásmódod kialakításában és a céljaid elérésében.


Ha tetszett a cikk és szeretnél többet olvasni tőlem, küldj egy üzenetet a KAPCSOLAT menü pontban és kérj információt a hamarosan megjelenő könyvemről: "A nyelv ereje a jövő megteremtésében."


A megjelenés tervezett dátuma: 2023. november - még épp időben karácsony előtt.


rehabilitációs pszichológia
REHABILITÁCIÓS PSZICHOLÓGIA - A nyelv ereje a jövő megteremtésében.

40 views

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page