top of page

Szeresd magad, mintha az életed múlna rajta - biofeedback - neurofeedback


Ezt a cikket mint gyakorló ergoterapeuta írom és remélem, hogy egy picit hozzá tudok járulni a mentális egészséged egyensúlyához és a "Te Utad" megtalálásához. A cikk olvasása után azonnal elkezdheted "átalakítani" az életedet, semmi másra nem lesz szükséged az olvasás után, csupán kis időre, hogy átgondold a leírtakat.pszichológia ergoterápia neurofeedback biofeedback
Szeresd magad, mintha az életed múlna rajta - biofeedback - neurofeedback


Mit is jelent ez a főcím? Ez azt jelenti, hogy feltétel nélkül szeresd magad. Legyél a legjobb barátod, és legyél önmagad mellett, amikor a legnagyobb szükséged van rá. Fogadd el magad olyannak, amilyen vagy, a hibákkal és mindennel. Ez viszont azt is jelenti, hogy megbocsátod magadnak a hibáidat, és tanulsz belőlük. És végezetül ez azt is jelenti, hogy hiszel magadban és abban, hogy képes vagy elérni a céljaidat.


Szokatlan megfogalmazás, de te vagy az egyetlen ember, akivel életed végéig együtt leszel! Ez egy erőteljes emlékeztető, hogy bizony vigyáznunk kell magunkra. Csak mi tudjuk magunkat boldoggá tenni, és csak mi tudjuk magunkat egészségessé tenni. Saját magunknak kell elsőbbséget élveznünk, és meg kell győződnünk arról, hogy vigyázunk egyaránt a fizikai, a mentális és az érzelmi egészségünkre.


Bocsásd meg magadnak a hibáidat, és tanulj belőlük! Mindannyian hibázunk. Fontos, hogy megbocsássuk magunknak a hibáinkat, és tanuljunk belőlük. A bűntudathoz és a megbánáshoz való ragaszkodás csak visszatart minket. Amikor megbocsátunk magunknak, felszabadítjuk magunkat a továbblépéshez és egy jobb jövő megalapozásához.


Értékeld az egyedi tehetségedet és a tulajdonságaidat! Mindannyian egyedi tehetségekkel és tulajdonságokkal rendelkezünk. Fontos, hogy értékeljük magunkat olyannak, amilyenek vagyunk, és ne hasonlítsuk magunkat másokhoz. Mindannyian különlegesek vagyunk a magunk módján.


Állítsál fel határokat a mérgező és a negatív emberekkel szemben! Ezt a pontot nem tudom elégszer hangsúlyozni a terápiák folyamán. Megtanulni nemet mondani és elhatárolódni nehéz, de számodra életfontosságú. Nem tudjuk irányítani mások cselekedeteit, de azt igen, hogy mi hogyan reagálunk rájuk. Ezért fontosak a határok. Meg kell védenünk az energiáinkat és a mentális egészségünket. Nem kell mindenkivel barátkoznunk, és nem kell eltűrnünk azokat az embereket, akik környezetében rosszul érezzük magunkat.Biofeedback - Neurofeedback

Vigyázz a testi és lelki egészségedre! A fizikai és lelki egészségünk alapvető fontosságú általános jólétünk szempontjából. A stresszt és a szorongást kiemelten kezelnünk kell. Ha vigyázunk testi és lelki egészségünkre, több energiánk lesz, jobban megbirkózunk a stresszel, és nagyobb valószínűséggel leszünk boldogok és elégedettek.


Minden nap tegyél valamit magadért! Meg kell találnunk azt, ami boldoggá és elégedetté tesz bennünket és ha fúj, ha esik, időt kell szánnunk ezekre a dolgokra az életünkben. Ez bármi lehet, a szeretteinkkel töltött időtől kezdve a hobbink gyakorlásán át a világutazásig. Amikor olyan dolgokat teszünk, amelyek boldoggá tesznek bennünket, úgy érezzük, hogy élünk, és jobban kapcsolódunk a célunkhoz.


Töltsél időt olyan emberekkel, akik szeretnek és támogatnak téged! Másokkal való kapcsolataink fontosak az általános jólétünk szempontjából. Olyan emberekkel kell időt töltenünk, akik szeretnek és támogatnak minket. Ezek azok az emberek, akik mindenhol ott lesznek mellettünk. Ez bizony jó érzéssel töltenek el bennünket, és segít fejlődni és boldogulni az életben.


Segítsél és változtass! Mások segítése nagyszerű módja annak, hogy jól érezzük magunkat, és megváltoztassuk a világot. Felajánlhatjuk az időnket, adományozhatunk jótékony célra, vagy egyszerűen csak kedvesek lehetünk másokkal. Ilyenkor úgy érezzük, hogy valami önmagunknál nagyobb dologhoz kapcsolódunk, és jobbá tesszük a világot.


Ez az utolsó pont talán a legnehezebb. Éld minden napodat úgy, mintha az lenne az utolsó! Ez egy erőteljes emlékeztető arra, hogy minden napot a legteljesebb mértékben éljünk meg. Soha nem tudhatjuk, mikor ér véget ezen a földön töltött időnk, ezért minden napból a legtöbbet kell kihoznunk. Időt kell töltenünk szeretteinkkel, azt kell tennünk, amit szeretünk, és változtatni kell a világon. Szándékosan és céltudatosan kell élnünk az életünket, és soha semmit nem szabad természetesnek venni.


Remélem, ezek a sorok segítenek abban, hogy jobban szeresd önmagad, és teljesebb életet élj.


Ölellek,

Neri

47 views

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page