top of page

Chauvin N. Nerella - "A rehabilitáció sarokköve a kommunikáció.”

Rólam

Szakképzettségem szerint mentálhigiénés ergoterapeuta vagyok. Külföldön nőttem fel, anyanyelvem magyar - német, pácienseket angol nyelvterületről is fogadok. Okleveles Lifestyle Medicine Tanácsadó vagyok (ELMO) és a Magyar Ergoterapeuták Egyesületének alapítója és elnöke. Tagja vagyok a Magyar Életmód Orvosi Társaságnak és aktív tagja a Magyar Egészségügyi és Életmódorvosi Egyesületnek, melyen belül a Stresszkezelés Munkacsoportban vállaltam posztot. Aktívan részt veszek mint tag az Országos Biofeedback és Neurofeedback Független Egyesület munkájában, jelenleg két projekten dolgozom, 2024. áprilisában a HRV biofeedback tréningről fogok előadást tartani, illetve az "Evidence-Based Practice in Biofeedback and Neurofeedback 4th edition" könyv magyar nyelvű összefoglalóját készítem el az egyesület számára. A BioNeuro Akadémián vezető oktató vagyok a biofeedback tanfolyamokon kezdőknek és haladóknak. 

Chauvin N. Nerella Ergoterapeuta Pszichológus Budapest neurofeedback biofeedback

A BioNeuro Medicalnál a termékfejlesztéseket és a gyártást támogatom a munkámmal. Új termékeket tesztelek, és az - Otthoni eszközök - belföldi értékesítését irányítom.

 

Praxis

Az ergoterápián belül, biofeedback (HRV, sEMG) és neurofeedback (Frequency Band, SCP - slow cortical potentials) kezelésekkel is foglalkozom, szakterületem a stresszmenedzsment, a figyelemzavar és a memória fejlesztése. A praxisomban egy modern és átfogó kezelési koncepciót kapsz tőlem, amely a biofeedback, a neurofeedback, az ergoterápia és a meditáció elemeiből áll. Problémádtól függően, ezeket az elemeket használom, hogy összeállítsam a számodra megfelelő megoldást. Velem gondos, együttérző és tudományosan megalapozott munkára számíthatsz.

 

Hobbi

Hobbim a kertészkedés, az olvasás és az akvarell festés. Utóbbi kiemelten, mert a középiskolában művészettörténet és szociológia szakos voltam. Szeretem a csokit és a különleges gyümölcsöket.

Ergoterápia

Az ergoterápiával és a pszichológia kiemelkedő jelentőségével még a 90-es években ismerkedtem meg. Szüleim gyógyászati segédeszköz boltokat vezettek, sokszor segítettem, figyeltem és tanultam. Időközben az ergoterápia tanulmányaimat is befejeztem, és immár Budapesten a BioNeuro Medical Praxist vezetem a családommal közösen. 

Tanulmányok

Szeretek tanulni, szinte folyamatosan továbbképzéseken veszek részt, vagy egy új, a szakmámhoz kapcsolódó, érdekes tanulmányt folytatok. A pszichológia és ergoterápia területén minden lehetőséget megragadok a szakmai fejlesztésemre. Jelenlegi kutatásom az idegen nyelv hatása a kognitív képességekre, hogy a nyelv miként formálja a tudatot. Ehhez kapcsolódóan, pillanatnyilag a magyar jelnyelv mellé az amerikai jelnyelvet sajátítom el.

Lifestyle Medicine

Az életmód orvoslással 2019-ben egy három hónapos tanfolyam keretén belül ismerkedtem meg komolyabban és meglepődve tapasztaltam, hogy az életmód gyógyászat az ergoterápia minden szintjével összekapcsolódik. Szenvedélyesen hiszek a szakmámban, és teljes szívemből szeretném, hogy az életmódorvoslás megkapja a megérdemelt elismerést. Szeretném, hogy minél többen használják és értesüljenek a lehetőségről, illetve megismerjék az életmódorvoslás által kínált segítséget. Remélem egyre többen végzik el és kapnak szakképzettséget e területen, mert egy általános egészségügyi járványban élünk, kiemelten egy mentálhigiénés járványban, és nagyon hiányzik ennek az erőteljes modellnek és a benne rejlő értéknek az integrációja.

Ha egy olyan személyre van szükséged, aki nem csak meghallgat, hanem objektíven teljesen elfogulatlanul, bíráskodás és előítéletek nélkül figyel Rád és szakszerű segítséget tud nyújtani, akkor lépj velem kapcsolatba. Kérj időpontot a KAPCSOLAT felületen!

Chauvin N. Nerella

Chauvin Nerella terapeuta neurofeedback biofeedback

Kapcsolat

Sikeres üzenet küldés!

bottom of page